Thohir odlazi, Moratti se vraća u Inter?

Spremaju se promjene

Thohir odlazi, Moratti se vraća u Inter?

Italijanski mediji donose vijest da bi se bivši vlasnik i predsjednik Intera Massimo Moratti veoma brzo mogao vratiti u klub sa Giuseppe Meazze.

Postoji realna šansa da sadašnji predsjednik kluba Eric Thohir proda svojih 31% dionica u Interu upravo Morattiju, koji je spreman ponovo 'zasući rukave' i krenuti u misiju vraćanja Nerrazzura na vrh italijanskog fudbala.

Eric Thohir je 2013. godine kupio Inter upravo od Massima Morattija, ali u posljednje vrijeme je njegova uloga u klubu sve manja, a naspram Suning grupacije izgleda kao manjinski dioničar u klubu.

Javna je tajna da je Thohir odlučio napustiti Inter nakon četiri godine, a navodno bi ova priča mogla dobiti službenu potvrdu već sljedećeg mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimo Moratti je na čelu Intera proveo 18 godina (1995.-2013.), a za to vrijeme je milanski klub osvojio veliki broj trofeja. Najviše će se pamtiti pet uzastopnih titula u Seriji A (2006.-2010.), osvajanje Lige prvaka 2010. godine, Kupa UEFA 1998. godine i "Triplete" u sezoni 2009/10. (Seria A, Liga prvaka, Kup Italije).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi