Foto: EPA

Francuski velikan donio odluku

PSG na jednostavan način okončao svađu Cavanija i Neymara

Midhat Šljivak

Svađa PSG-ovih zvijezda Edinsona Cavanija i Neymara punila je tokom sedmice naslovnice evropskih medija.

Sve je krenulo od penala u duelu protiv Lyona. Cavani i Neymar su došli u sukob prilikom izvođenja udarca, a "pobijedio" je na kraju Urugvajac.

To je naljutilo brazilskog fudbalera. On je odlučio da ne komunicira sa saigračem iz tima,  a navodno je zatražio od kluba da se riješe Cavanija u januarskom prelaznom roku.

Međutim, od toga neće biti ništa. Prvi čovjek francuskog velikana Nasser Al Khelaifi obavio je razgovore s igračima, baš kao i trener tima Unai Emery i riješili su postojeći problem.

Odluka o izvođaču penala je na kraju donijeta. Cavani ostaje prvi izbor kluba, dok će Neymar šansu čekati kada urugvajskog napadača nema u timu.

Pitanje je međutim kako će Neymarov ego podnijeti informaciju da je klub odabrao Cavanija ispred njega, iako je on doveden kao glavna faca kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, veliko je pitanje kako će se ovaj duo ponašati međusobno na terenu, ali sigurno je da će morati da zakopaju ratne sjekire ako žele PSG odvesti do velikih rezultata.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.