Foto: EPA

La Liga, 5. kolo

Betis šokirao Real Madrid, Sevilla minimalno

S. Bošković

Fudbaleri Real Madrida poraženi su od Betisa u petom kolu La Lige rezultatom 1:0. 

Madriđani su na domaćem terenu protiv gostiju iz Andaluzije bili apsolutni favoriti, no ipak nisu uspjeli doći do bodova.

Betis je zaprijetio već nakon tri minute igre preko Antonia Sanabrije, a sredinom prvog poluvremena Luka Modrić je imao dvije veoma dobre prilike za domaći tim, no rezultat je ostao nepromijeljen. 

U drugom poluvremenu redale su se prilike pred golom Betisa. Šutirali su Ronaldo, Carvalaj i Bale, ali golman gostujućeg tima Adan bio je na visini zadatka. Kada su se svi nas stadionu pomirili s bodom gol je u posljednjoj minuti susreta postigao Sanabrija i šokirao domaće igrače i navijače. Ovo je Real Madridu bio prvi poraz u ligi, uz dvije pobjede i dva remija. 

Susret između Seville i Las Palmasa završen je pobjedom domaćeg tima rezultatom 1:0.

Sevilla je od početka napadala i imala više od igre, dok su se gosti sjajno branili. Prvo poluvrijeme je završeno bez postignutih golova, a onda je Navas u 83. minuti susreta uspio matirati Chichizolu i donijeti svom timu velika tri boda. 

Nakon pet utakmica Real Madrid se nalazi na šestom mjestu s osam osvojenih bodova, dok je Betis jedanaesti sa šest. Sevilla je s pobjedom protiv Las Palmasa došla na drugu poziciju, s dva boda manje od vodeće Barcelone. 

La Liga, peto kolo: 

Real Madrid - Betis 0:1 (Sanabria 90')

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sevilla - Las Palmas 1:0 (Navas 83')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.