U pet minuta dva gola

Mlada bh. nada u debiju zaintrigirala navijače Dinama

Mladi bh. fudbaler Alen Jurilj uspio je zaintrigirati navijače Dinama u svom prvom nastupu za zagrebački klub.

Jurilj je tokom ljeta na Maksimir stigao iz NK Zagreb, a priliku da upiše prve minute za seniore Dinama dobio je jučer kada mu je trener Mario Cvitanović ukazao šansu u Kup utakmici protiv niželigaša Borca iz Imbriovca (6:0). 

Priliku za igru Jurilj je dobio u 85. minuti i svojih "pet minuta" je doslovce iskoristio. Na svom debiju Jurilj se predstavio sa dva pogotka, što je oduševilo navijače Dinama kojima je dosad ovaj 21-godišnji fudbaler bio nepoznato ime. 

Za očekivati da će sin Ivana Jurilja, nekadašnjeg igrača Veleža, kroz Kup utakmice i u narednom periodu dobijati šansu u Dinamu, što će mu biti prilika za proboj u seniorku momčad. U isto vrijeme će potrebno iskustvo prikupljati igrajući u drugoj ligi za Dinamove rezerve. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Jurilj je do sada bio pozivan u gotovo sve omladinske selekcije BiH. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.