Smatra da bi igrači bili svježiji

Mourinho ne bi imao ništa protiv ukidanja jednog takmičenja

Manchester United je sinoć na Old Traffordu savladao ekipu Burtona u oviru engleskog Liga kupa, a nakon utakmice novinari su imali nekoliko zanimljivih pitanja za njihovog trenera Josea Mourinha. 

Proteklih sezona engleski klubovi ostvaruju sve slabije rezultate u najjačem evropskom klupskom takmičenju Ligi prvaka, a mnogi smatraju da je glavni razlog upravo taj što igraju previše kup takmičenja. 

Liga kup je jedno od najčešće osporavanih takmičenja u Engleskoj, a Mourinho je nakon sinoćnjeg meča rekao da bi engleski klubovi ostvarivali vjerovatno bolje rezultate u evropskim takmiečnjima da ne igraju Liga kup.

"Pitate me može li engleski fudbal preživjeti i da li bi bio bolji bez tog takmičenja? Moj odgovor je - možda. Vjerovatno. Vjerovatno bi igrači bili svježiji za takmičenje u evropskim utakmicama, ako ništa drugo", rekao je Mourinho pa nastavio:

"Želim da moji igrači poštuju takmičenje, sponzore, ali i protivnike koji daju sve od sebe. Ako možemo osvojiti takmičenje, osvojićemo ga. Ako ne možemo, to znači da su drugi klubovi bili bolji", poručio je Mourinho.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.