Plasiran na 44. mjesto

ESPN: Nurkić među 100 najboljih NBA igrača

Midhat Šljivak

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić našao je svoje mjesto među 100 najboljih NBA igrača po izboru ESPN-a.

Bosanska zvijer iza sebe ima fantastičnu sezonu u Portlandu. Trejd iz Denvera mu je donio mnogo, a potpuna eksplozija od bh. centra očekuje se u novoj sezoni.

Povreda koju je imao je dio prošlosti. Očekuje se da Nurkić uz Damiana Lillarda i CJ McColluma bude nosioc novih Blazersa, a ESPN ga je stavio na 44. mjesto liste najboljih igrača lige.

Iza Nurkića su ostala velika imena. Jedan Carmelo Anthony je plasiran tek na 64.mjesto liste, a iza sebe je Nurkić ostavio i imena poput Lamarcusa Aldridgea (45.), Gorana Dragića (47.), Devina Bookera (60.), Pau Gasola (80.) kao i još mnoge zvijezde najjače lige svijeta.

Od evropskih košarkaša najbolje je plasiran Grk Giannis Antetokounmpo. On je izabran na deveto mjesto, a visok ranking imaju i Rudy Gobert (14.), Nikola Jokić (16.), te Kristaps Porzingis (22.):

Broj jedan je i dalje LeBron James, ispred Kevina Duranta i Kawhija Leonarda.

Ovako izgleda 10 najboljih košarkaša NBA lige po izboru ESPN-a.

10. Draymond Green

9. Gianiss Antetokounmpo

8. James Harden

7. Chris Paul

6. Anthony Davis

5. Russell Westbrook

4. Stephen Curry

3. Kawhi Leonard 

2. Kevin Durant

1. LeBron James

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.