Zbog povrede Neuera

Bayern iznenada vraća golmana iz penzije?

Povreda Manuela Neuera stvorila je neočekivane probleme Carlu Ancelottiju, koji će u narednom periodu na poziciji prvog golmana koristiti Svena Ulreicha.

Kapiten Bavaraca morat će na operaciju stopala zbog koje će s terena izbivati tri do četiri mjeseca, a u Bayernu su iznenada ostali u deficitu sa golmanima s obzirom da je u novonastaloj situaciji drugi golman postao 17-godišnji Christian Fruchtl.

Njemački mediji pišu da je Ancelotti već uputio poziv Tomu Starkeu da se vrati u ekipu. Ovaj 36-godišnjak se penzionisao po završetku prošle sezone, ali postoji realna šansa da ipak nastavi karijeru, što vjerovatno ni sam nije mogao ni slutiti.

Iako se u proteklih pet godina u Bayernu nije nabranio, Starkeovo iskustvo moglo bi biti od velikog značaja Bavarcima, a Ancelotti se ne želi kockati i dovoditi u situaciju da mora ovisiti o Fruchtlu koji nema nikakvog iskustva u seniorskom fudbalu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern u narednom periodu očekuje niz zahtjevnih utakmica u Bundesligi i Ligi prvaka, a jasno je da će bez Neuera njemački šampion biti mnogo ranjiviji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.