Van terena mjesec dana

Problemima za Real nema kraja: Povrijedio se Marcelo

Ekipa Real Madrida našla se u velikim problemima na samom početku ove sezone.

Nakon što su u prošloj sezoni osvojili Ligu šampiona i špansku La Ligu, ove sezone su veoma loše otvorili špansko prvenstvo i trenutno se nalaze tek na 8. poziciji sa samo osam bodova. 

Veoma težak udarac nanio im je Real Betis prije dva dana na Bernabeu jer su ih pobijedili sa 1:0, a osim bodova Kraljevi su na tom meču ostali i bez lijevog beka Marcela. 

On je zbog povrede lijeve noge morao izaći sa terena u 72. minuti, a kasniji pregledi pokazali su da će van terena biti između tri i četiri sedmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To znači da će propustiti meč Lige prvaka protiv Borussije Dortmund 27. septembra, a možda i protiv Tottenhama 17. oktobra. Osim toga vjerovatno će propustiti i čak pet mečeva u španskom prvenstvu i to protiv Alavesa, Espanyjola, Getafea, Eibara i Girona. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.