Foto: EPA

FIFA odabrala

Tri navijačke grupe u izboru za najbolju

Midhat Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) imenovala je tri navijačke grupe koje će se boriti za najbolju u 2017. godine.

FIFA od prošle godine dodjeljuje nagradu najboljoj navijačkoj grupi. Prošle sezone nagrada su podijelili navijači Liverpoola i Borussije iz Dortmunda zbog zajedničkog navijanja u meču Evropske lige 14. aprila na Anfieldu.

Ove godine su ponovo tri navijačke skupine nominovane za najbolju. Navijači Borussije su očekivano ponovo u izboru i veliki su favoriti za nagradu, a pored njih su tu još navijači danskog Copenhagena i škotskog Celtica.

Škotlanđane bi na kraju mogao koštati ulet jednog od navijača na susretu Lige prvaka s PSG-om, što će im sigurno donijeti minus u glasanju.

Odluka o najboljoj navijačkoj grupi biće donijeta na Gala večeri, kada će FIFA izabrati i najboljeg fudbalera svijeta, te uručiti i ostale nagrade za najbolje u 2017. godini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.