Zrinjski stigao do nove pobjede

Filipović ponovo junak Plemića

M. Šljivak

Zrinjski je u 9. kolu Premijer lige u Mostaru dočekao Mladost Doboj Kakanj, a na kraju su Plemići zabilježili pobjedu rezultatom 2:0.

Gotovo da se ništa vrijedno spomena nije dešavalo u prvom poluvremenu meča Pod Bijelim brijegom.

Oba tima su na terenu izgledala dosta tromo, da bi u 40. minuti domaći dobili penal. Bilbija je oboren u kaznenom prostoru, uslijedili su veliki protesti gostiju, a isključen je trener Edis Mulalić. Odgovornost za penal je preuzeo Miloš Filipović, te pogađa mrežu Velića za prednost na poluvremenu od 1:0.

U nastavak su gosti iz Doboj Kaknja ušli bez povrijeđenog golmana Velića, a utakmica je za razliku od prvog poluvremena bila mnogo bolja.

Domaći su prijetili preko Handžića i Bilbije, ali nisu bili precizni. Gosti su također prijetili preko Dilavera, no i on je neprecizan.

U 65. minuti riješeno je pitanje pobjednika. Rezervni golman gostiju Bukvić je bez potrebe krenuo prema loptu, mnogo brži je bio Filipović koji ga je lobovao za prednost od 2:0.

Do kraja meča još nekoliko pokušaja na obje strane. Međutim, promjene rezultata nije bilo, te se Zrinjski vratio na pobjednički put nakon iznenađujućeg ispadanja iz Kupa BiH.

Plemići su i dalje vodeći tim bh. prvenstva i osvojili su 24 boda od mogućih 27.

Premijer liga BiH, 9. kolo:

Zrinjski - Mladost 2:0 (Filipović 44', 65')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Pirić, Jović, Laštro, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Katanec, Ćavar, Filipović, Bilbija.

MLADOST: Musić, Benović, Metalsi, Aganspahić, Arežina, Lazić, Čomor, Vazda, Dilaver, Mišić, Isaković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.