Temperamentni stručnjak isključen u Mostaru

Nervozni Mulalić psovao Savez i ligu

Samir Mlaćo

Zrinjski je danas u okviru 9. kola Premijer lige BiH sa 2:0 savladao Mladost iz Doboj kod Kaknja, te tako ostao na liderskoj poziciji.

U 43. minuti meča pod Bijelim Brijegom isključen je šef struke Mladosti Doboj Kakanj Edis Mulalić koji je bio vidno nezadovoljan suđenjem glavnog sudije Miloša Gigovića, te njegovih pomoćnika Vićića i Bakovića.

U zvaničnom izvještaju delegata navedeno je da je Mulalić čak odgurnuo četvrtog sudiju Harisa Kaljanca iz Sarajeva, te psovao Savez i ligu.

"U 43.minuti odstranjen je trener gostiju Mulalić Edis na asistenciju četvrtog suca zbog psovanja majke glavnom sucu, te psovanja Saveza koji ga je poslao. Nakon toga je nastavio s burnom reakcijom te je odgurnuo četvrtog suca nakon čega se obratio meni te je ponovno opsovao Savez i ligu. Na početku drugog poluvremena imenovani se kod ulaza na ograđeni dio terena za igru ponovo obratio glavnom sucu s vulgarnim riječima, psovkama i prijetnjama", stoji u izvještaju delegata Mate Itrića iz Boće Brčko.

Mulalić je i u prethodnim utakmicama imao mnogo kritika na račun dijelioca pravde koji su po njegovom mišljenju u više navrata oštetili njegov tim. Da li će sada  zaraditi žestoku kaznu, ostaje nam da vidimo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.