Slobodi veliki bod u Doboj Kaknju

Premijer liga BiH, 8. kolo

Slobodi veliki bod u Doboj Kaknju

M. Šljivak

Fudbaleri Mladosti i Slobode remizirali su (1:1) u susretu 8. kola Premijer lige BiH.

Mladost je odlično ušla u meč i već u devetoj minuti je došla do vodstva. Filip Arežina je ubacio iz kornera, Mišić je prebacio loptu s prve stative do Harisa Dilavera, kojem nije bilo teško da ubaci loptu u praznu mrežu ze prednost domaćeg tima od 1:0.

Samo dvije minute kasnije Mladost je mogla doći i do drugog gola. Spektakularan šut Vukašina Benovića s preko 30 metara uzdrmao je prečku gola Slobode, koja je imala dosta sreće u ovom slučaju.

Potom je uslijedio period mirne igre. Igralo se na sredini terena, Sloboda je imala blagu inicijativu, ali do prave šanse nisu mogli doći.

Međutim, u 42. minuti gosti su došli do izjednačenja iz prvog šuta prema golu. Krpić je ubacio, Regoje loše reaguje i lopta dolazi do Ćuluma koji pogađa za izjednačenje rezultata na 1:1, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta.

Nastavak duela u Doboj Kaknju nije ponudio mnogo. Najbolju šansu imali su domaći preko Vukašina Benovića čiji je udarac Azir Muminović uz dosta muke izbacio u korner, dok je Sloboda imala nekliko dobrih napada. Vrijedi istaći grešku Krpića koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom Bukvićem samo dodao loptu protivničkom čuvaru mreže.

Do kraja je ostalo 1:1, što je svakako mnogo bolji rezultat za tuzlanski tim, pa je tako era Slavka Petorovića krenula pozitivnim rezultatom.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Sloboda 1:1 (Dilaver 9' / Ćulum 42')

MLADOST: Bukvić, Benović, Šišić, Arežina, Čomor, Šećerović, Hiroš, Regoje, Dilaver, Mišić, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SLOBODA: Muminović, Todorović, Krpić, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Lazevski, Mehmedagić, Jahić, Ćulum, Ignjatović.




Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi