Foto: EPA

Real 'zaključao' svog fudbalera

Otkupna klauzula za Asensia će rasplakati evropske velikane

Kao što smo to i navikli u proteklim sezonama, predsjednik Real Madrida Florentino Perez ništa ne želi prepustiti slučaju i većinom krajem godine produžuje ugovore sa najvećim zvijezdama.

Nakon što su u protekle dvije sedmice Marcelo, Isco, Dani Carvajal, Karim Benzema i Marcos Llorente produžili ugovore sa Realom, na red je došao i vezni fudbaler Marco Asensio.

Asensio važi za jednog od najtalentovanijih igrača na svijetu, a mnogi ga uvrštavaju u uži krug mladih fudbalera koji bi u budućnosti trebali zamijeniti Messija i Ronalda u borbi za Zlatnu kopačku. 

Naravno, njegovog talenta je svjestan i Florentino Perez koji mu nudi ugovor do 2023. godine. Dosadašnji ugovor Asensija je vezao za Bernabeu do ljeta 2020. godine, ali to je očito premalo za tako mladog i talentovanog igrača, pa će on uskoro staviti potpis na dodatno produženje. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, i on će imati otkupnu klauzulu u novom ugovoru i to u iznou od 500 miliona eura. Pa, ko voli - neka izvoli. 

Asensio je ove sezone u dresu Madriđana odigrao ukupno devet mečeva te je postigao četiri gola uz jednu asistenciju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.