Foto: EPA

Još uvijek bez gola

Mašina prestala raditi: Cristiano očajan zbog promašaja

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo odavno nije imao lošiji start sezone u dresu madridskog Reala.

Najbolji fudbaler svijeta je od šest utakmica ove sezone zbog kazne nastupio u samo dvije. Odigrao je ukupno 180 minuta, ali još uvijek nije postigao gol.

Ogroman broj šansi je imao Portugalac u duelima sa Betisom i Alavesom. Uspio je čak 20 puta šutirati prema protivničkom golu, dva puta je pogodio okvir, ali lopta jednostavno nije htjela u mrežu.

Očigledno je odsustvo s terena dosta poremetilo Ronalda. Još uvijek nije ušao u pravu formu koju je imao proteklih sezona kada je nemilosrdno tresao protivničke golmane, ali nema sumnje da će kad-tad portugalska mašina proraditi.

Ipak, njegov očaj nakon promašaja je jasno vidljiv po gestikulacijama na terenu i pitanje je do kada neće imati sreće u završnici akcija.

Real Madrid naredni meč u La Ligi igra naredne nedjelje protiv Espanyola i Cristiano će u ovom meču imati šansu da prekine golgeterski post u prvenstvu Španije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trenutno vodeći strijelac La Lige je čudesni Lionel Messi koji je u šest utakmica već postigao devet golova, dok drugo mjesto dijele napadači Celte i Valencije Maxi Gomez i Simone Zaza sa po četiri gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.