Sjajan meč u Splitu

Krstanović zabio Hajduku, Lokomotivi bod u drami na Poljudu

Hajduk i Lokomotiva su u pretposljednjoj utakmici 10. kola HNL-a podijelili bodove na Poljudu odigravši sjajan meč koji je završen rezultatom 2:2.

Prvi gol na utakmici viđen je tek u 66. minuti, kada je domaće navijače zaledio Ivan Krstanović. Dojučerašnji napadač Širokog Brijega doveo je Lokomotivu u vodstvo od 1:0, ali radost gostiju iz Zagreba nije dugo trajala.

Portugalski napadač Hugo Almeida, koji je ovog ljeta u Hajduk stigao kao najzvučnije pojačanje, u igru je ušao u 71. minuti a samo dvije minute kasnije je pogodio za 1:1. Almeida je u 89. minuti zabio za vodstvo Hajduka od 2:1 i tada se činilo da će biti apsolutni heroj Splićana, ali je u posljednjoj minuti sudijske nadoknade Capan pogodio za konačnih 2:2 i osigurao vrijedan bod Lokomotivi.

Nakon deset kola, Hajduk zauzima treće mjesto na tabeli sa 17 bodova i u seriji je od tri utakmice bez pobjede. Lokomotiva je šesta sa 11 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.