Novi član Mladosti za SportSport.ba

Sadiković: Nisam želio pod svaku cijenu u inostranstvo

Samir Mlaćo

Redove FK Mladost Doboj Kakanj jučer je pojačao nekadašnji član Željezničara i mlade reprezentacije naše zemlje Damir Sadiković.

Sadiković je nakon zvaničnog razlaza sa Željezničarom trebao potpisati ugovor sa jednim timom iz Poljske, ali je taj transfer u posljednji čas propao.

Dobio je poziv iz bh. premijerligaša i jučer potpisao ugovor.

"Mladost ima malih problem sa povredama igrača iz veznog reda, stupili smo u kontakt i brzo se dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Poznajem dosta igrača i stručni štab već od prije tako da mislim da mi upoznavanje sa ekipom neće biti problem. Imao sam dogovor sa jednim ozbilnim klubom i dali su mi obećanje da će sve biti dogovoreno, ali na kraju se nije riješilo i ostao sam nešto duže bez angažmana. Nisam želio pod svaku cijenu ići u inostranstvo jer mislim da je pametnije da igram i dobrim igama se nametnem dobrom klubu", kazao je Sadiković za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dotakao se i ambicija u redovima Dobojlija.

"Očekivanja su da zaigram što prije i dobrim partijama pomognem Mladosti, te sebi", dodao je 22-godišnji vezista.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.