Foto: EPA

Još uvijek bez pobjede u Dortmundu

Real večeras želi srušiti negativnu tradiciju

Real Madrid nikada u historiji nije savladao Borussiju Dortmund na gostujućem terenu i to će biti motiv više za Kraljeve da večeras pokušaju srušiti tu neugodnu tradiciju.

Signal-Iduna Park je jedan od stadiona koji nikako ne odgovaraju Real Madridu. Ova dva tima bila su u istoj grupi Lige prvaka i prošle sezone, kada su obje utakmice završene rezultatom 2:2. Borussia je 2014. godine na svom terenu slavila sa 2:0, godinu prije toga čak 4:1, 2012. je bilo 2:1 a 2003. neriješeno 1:1.

Pored toga što im tradicija ide u prilog, popularni Milioneri imaju još jedan veliki razlog za optimizam. Borussia ove sezone igra sjajno, nalazi se na prvom mjestu Bundeslige s gol razlikom 19:1 dok Realu uopšte ne ide dobro u posljednje vrijeme.

Večerašnji meč Borussije i Real Madrida igra se večeras u okviru 2. kola grupe H, u kojoj se još nalaze Tottenham i APOEL.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.