Foto: EPA

Pravi profeisonalac

Neuer otrio u kakvom stanju igra proteklih devet godina

Kapiten Bayerna, i jedan od najboljih golmana na svijetu, Manuel Neuer u posljednje vrijeme muku muči s povredom stopala. Sjajni Neuer je ponovo pretrpio frakturu metatarzalne kosti lijevog stopala, te je prošle sedmice uspješno operisan.

Neuer će, navjerovatnije, ostatak godine provesti van terena, a sada je otkrio da ovo nije prvi put da mu se javljaju isti problemi, te da je proteklih devet godina igrao sa metalnom pločicom u stopalu.

"Zadobio sam istu povredu i dok sam igrao za Schalke 2008. godine. Tada mi je metalna pločica ugrađena u stopalo, te se još uvijek tu i nalazi", izjavio je Neuer, pe dodao:

"Nikada nisam imao problema i osjećao sam se ugodno, uprkos pločici...Uvijek sam bio za to da dam sve od sebe tokom karijere, kako bih izbjegao nepotrebne pauze".

Ipak, Neuer će sada morati na dužu pauzu, a njegovo mjesto na golu Bayerna je zauzeo Sven Ulreich, dok su Bavarci udlučili pozvati i penzionisanog Toma Starkea, kako bi zauzeo mjesto rezervnog golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.