Salihamidžić: Starke je tu za ne daj Bože

Pojasnio vraćanje golmana u ekipu

Salihamidžić: Starke je tu za ne daj Bože

Sportski direktor Bayern Munchena Hasan Salihamidžić je u razgovoru za njemačke medije pojasnio zbog čega se u ekipu vratio iskusni Tom Starke (36), koji je ovog ljeta završio karijeru.

Nakon povrede Manuela Neuera, Bayern je spao na dvojicu golmana, Ulreicha i Fruhtla, a bivši bh. reprezentativac je izjavio da Starke nije vraćen kako bi branio, već kako bi bio alternativa njima dvojici.

"Moramo biti spremni na sve. Starke će biti treći golman i tu je za svaki slučaj. Upast će na klupu ukoliko se, ne daj Bože, nešto desi Ulreichu ili mladom Fruhtlu", obrazložio je Salihamidžić.

U odsustvu Manuela Neuera, prvi golman Bayerna će biti Sven Ulreich, uprkos tome što je pružio veoma lošu partiju protiv Wolfsburga (2:2). Ovo je potvrdio i trener Carlo Ancelotti, koji ga je javno zaštitio od kritika nakon pomenutog susreta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Manuel Neuer je prije desetak dana obnovio povredu stopala, a u međuvremenu je i operisan. Povratak na teren nije predviđen prije januara naredne godine, a za to vrijeme će Bayern biti primoran na 'plan B' sa Ulreichom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi