Foto: EPA

Historijski debakl

Krah njemačkog klupskog fudbala u tri dana

Njemački klubovi koji se ove sezone takmiče u Evropi će brzo htjeti da zaborave period od 26. do 28. septembra 2017. godine, ali bojimo se da će on dugo pamtiti.

Nikada se u historiji nije desilo da baš svi predstavnici Njemačke u grupnim fazama Lige prvaka i Evropske lige dožive poraze u svojim utakmicama. Nijemci ove sezone imaju šest predstavnika u evropskim takmičenjima, a ove sedmice se nijedan od njih nije proslavio, dok su se neki i propisno osramotili. 

Sve je počelo od utakmica Lige prvaka u utorak, kada je Borussia na svom terenu glatko poražena od Real Madrida sa 3:1, a Leipzig u Istanbulu od Bešiktaša sa 2:0. Sutradan (srijeda), Bayern je trebao odigrati derbi 2. kola Lige prvaka sa PSG-om ali se taj susret pretvorio u apsolutnu dominaciju francuskog tima koji je potopio Bavarce rezultatom 3:0.

Krah njemačkog klupskog fudbala nastavio se i u četvrtak, gdje su poraze upisala i tri preostala njemačka predstavnika u Evropi. Koeln je na svom terenu poražen od Crvene zvezde sa 1:0, Hertha istim rezultatom od švedskog Ostersunda na strani, a Hoffenheim u Bugarskoj od Ludogoreca 2:1.

Bilans njemačkih klubova u Evropi u protekla tri dana je: 0-0-6, uz gol razliku 2:12. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.