Foto: Screenshot

Izbjegnuta tragedija u Francuskoj

Epilog rušenja ograde u Amiensu: 25 povrijeđenih

Teme:

Ameines je sinoć na svom Stade de la Licornu ugostio ekipu Lillea, ali je odigrano svega 15 minuta ovog susreta Lige 1, jer je na tribini sa gostujućim navijačima došlo do rušenja zaštitne ograde.

Naime, gosti su u 15. minuti poveli golom Ballo Tourea, a kada je ovaj fudbaler prišao tribini na kojoj su se nalazili navijači Lillea, kako bi zajedno sa njima proslavio svoj pogodak, došlo je do rušenja zaštitne ograde, uslijed čega je veliki broj navijača pao s tribine.

Ograda jednostavno nije izdržala "navalu" gostujućih navijača koji su željeli priči što bliže strijelcu vodećeg pogotka za njihov klub.

Meč nije nije nastavljen, a Sky sada izvještava da je 25 navijača zadobilo povrede nakon pada s tribine, dok francuski mediji javljaju da su trojica navijača zadobila teške povrede. Srećom, nije bilo smrtno stradalih, pa je, pukom srećom, izbjegnuta tragedija u Amiensu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.