Bavarci ostali bez pobjede u Berlinu

Ancelotti otišao, Bayern nastavio kiksati

Fudbaleri Bayerna nastavili su sa serijom loših rezultata. Oni su danas gostovali kod Herthe u Berlinu u okviru 7. kola Bundeslige te su osvojili samo bod jer su odigrali 2:2.

Ceh loših rezultata u posljednje vrijeme platio je prije tri dana italijanski stručnjak Carlo Ancelotti, ali to nije pomoglo Bayernu da izađe iz rezultatske krize. 

Oni su u prošlom kolu Bundeslige remizirali kući protiv Wolfsburga (2:2), a potom su poraženi u gostima od PSG-a sa 3:0. Danas je taj crni niz nastavljen remijem protiv Herthe. 

Bayern je dobro počeo jer je poveo već u 10. minuti preko Hummelsa. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku utakmice viđeno je još dosta uzbuđenja, a postignuta su i tri pogotka. Prvo je Lewandowski udvostručio prednost Bayerna, da bi samo dvije minute nakon toga Duda smanjio na 2:1. Pet minua kasnije Bayern je bio u očaju jer je Kalou pogodio za 2:2. To je bio, kasnije će se ispostaviti, i konačan rezultat meča.

Bayern sada za vodećom Borussijom zaostaje pet bodova, a Hertha je ostala na 10. mjestu sa devet osvojenih bodova. 

Bundesliga, 7. kolo:

Hertha-Bayern 2:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.