Izbor magazina FourFourTwo

Deset najboljih dresova svih vremena

Šta čini fudbalski dres velikim? Da li je to njegov dizajn? Ko ga je nosio? Da li je tim ostvario uspjeh u njemu ili vas prosto čini sretnim i nasmijanim?

Možda veliki fudbalski dres čine sve te stvari, pa je zbog toga teško procijeniti. No koliko je god odabir stvar subjektivne prirode, nije nemoguće naći konsenzus.

U knjizi pod nazivom "Football Shirts Book", Neal Heard prisjeća se šta je to pojedine dresove obilježavalo više od samog dizajna.

"To je više od pukog prisjećanja i dijeljenja vlastitih utisaka sa drugim ljudima. Sviđa mi se činjenica što širom svijeta možete nositi neki dres, a da vas zaustave na ulici i pitaju gdje ste to dobili", govori Neal.

U videu ispod pogledajte kojih je to deset najboljih dresova svih vremena prema izboru fudbalskog magazina FourFourTwo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.