Spomenuo i sina...

Robben nasmijao sve brutalno iskrenom izjavom o Ancelottiju

Holandski fudbaler Arjen Robben javno je progovorio o Carlu Ancelottiju nekoliko dana nakon što je Italijan dobio otkaz u Bayernu iz Munchena.

Iskusni krilni napadač Bayerna je pred novinarima rekao da su Ancelottijevi treninzi bili toliko lagani, da čak i njegov mali sin ima zahtjevnije treninge u dječijoj ekipi.

Koliko god ova izjava bila smiješna svima koji su je pročitali, ona jasno potvrđuje da ima istine u onome što je danas pisao Kicker, a to je da je Ancelotti forsirao prelagane treninge koji su za Bayernove zvijezde bili 'mačji kašalj'.

Upravo je Robben bio jedan od petorice pobunjenika protiv 58-godišnjeg Italijana, uz Francka Riberyja, Matsa Hummelsa, Jeromea Boatenga i Thomasa Mullera.

Robben i Ancelotti nisu bili u dobrim odnosima za vrijeme Italijanovog boravka na klupi Bavaraca, što se moglo vidjeti u Parizu. Robben je prilikom izlaska iz igre odbio pružiti ruku Ancelottiju, čime je na najjednostavniji način zapravo i pokazao šta misli o ovom treneru. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.