Ancelotti izazivao otkaz u Bayernu?

Održavao lagane treninge

Ancelotti izazivao otkaz u Bayernu?

Prema teorijama zavjere i navodnim izvorima bliskim klubu Carlo Ancelotti činio je sve kako bi dobio otkaz u Bayernu.

Bavarci od početka sezone ne igraju na prepoznatljivom nivou, a italijanski stručnjak je napustio klub poslije debakla u duelu sa PSG-om u drugom kolu Lige šampiona.

Da postoje sukobi između trenera i igrača bilo je jasno još u finišu prošle sezone, a „Kicker“ je objavio detalje raspada sistema na Alianz areni. 

Još prošle nedjelje, „Bild“ je Francka Riberiyja, Arjena Robbena, Matsa Hummelsa, Jeromea Boatenga i Thomasa Mullera okarakterisao kao igrače koji stoje iza smjene trofejnog Italijana.

Novi detalji ukazuju da je najveći protivnik Ancellotijevih metoda u timu Bayerna bio Holanđanin. 

On je odbio pružiti podršku treneru poslije poraza od Svetaca, a prethodno je bilo varnica između njih dvojice. Interesantno da u ovoj utakmici Robben nije bio ni u početnom sastavu.

Prema pisanju „Kickera“, Roben je redovno kritikovao treninge, a čak je rekao da su treninzi njegovog sina u školskom timu zahtjevniji. 

Pored Robbena, još nekolicina igrača je smatralo da bi trebalo da treniraju mnogo napornije, a neki od njih su čak dodatno trenirali, iza Ancellotijevih leđa. 

„Bild“ je prošle nedjelje objavio da je predsjednik Bayerna Uli Hoenes više puta razgovarao sa ljutim Riberyjem svaki put kada je izveden iz igre. 

S druge strane, Neuer, Muller i Boateng su u razgovorima sa izvršnim direktorom minhenskog kluba izrazili nezadovoljstvo laganim treninzima pod vodstvom italijanskog trenera.

Zanimljivo je također da su igrači bili glavni krivci kada je Bayern pod vodstvom Guardiole na svome terenu poražen 0:4 u polufinalu Lige prvaka prije nekoliko godina, tako da nije slučaj da klika odlučuje o tome kako će se igrati.

Guardiola je izjavio da je na prijedlog nekoliko "glavnih" igrača tada odustao od svoga načina igre na račun onoga što je igrao Jupp Heynckess, pa tako da ne bi ovo bio prvi put da igrači utječu na sudbinu trenera.

Wily Sagnoll je dobio priliku da vodi Bayern dok se ne imenuje stalna zamjena za Ancelottija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern pred reprezentativnu pauzu drži drugo mjesto na tabeli Bundeslige sa 14 bodova, pet manje od vodeće Borussije iz Dortmunda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi