Foto: EPA

Od 'puštanja vjetra' do skidanja dresa

Pet najbizarnijih crvenih kartona ikada

Ako ste mislili da je crveni karton koji je, ovog vikenda, dobio fudbaler Lyona Marcelo jedan od najčudnijih ikada, prevarili ste se.

Marcelu je, zbog prekršaja, sudija pokazao žuti karton, a dok je arbitar držao isti, fudbaler Lyona mu ga je slučajno izbio iz ruke, i zbog toga zaradio i isključenje.

Snimak Marcelovog isključenja se ubrzo proširio društveni mrežama, ali tokom godina smo, na fudbalskim terenima, mogli vidjeti puno bizarnijih crvenih kartona od ovoga. 

Donosimo vam pet najbizarnijih crvenih kartona ikada.

Adam Ljungkvist, 2016. godina

Švedski fudbaler je crveni karton na utakmici Jarne SK i Pershagena zaradio zbog zaista nevjerovatnog razloga.

Naime, on je tokom utakmice "pustio vjetar" i zbog toga bio isključen, a sudac je istakao da je Ljungkvistu pokazao put u svlačionicu zbog "namjerne provokacije" i "nesportskog ponašanja".

"Pokvario sam stomak i jednostavno se dogodilo. Onda sam dobio dva žuta, a potom i crveni karton. Pitao sam sudiju: 'Zar ne smijem pustiti vjetar?' On mi je odgovorio da ne smijem", izjavio je nakon isključenja 2016. godine Ljungkvist.

Samuel Inkoom, 2011. godina

Puno puta smo vidjeli da fudbaler dobije žuti, a ako mu je to drugi na utakmici, i crveni karton zbog skidanja dresa. Ipak, slučaj Samuela Inkooma je zaista "ekstreman".

Naime, on je tokom susreta svog Dnipra i Karpaty Lviva trebao biti zamijenjen, a dok je izlazio s terena skinuo je dres. Na iznenađenje mnogih, sudija se strogo držao pravila i pokazao mu žuti karton, što je za njega bio drugi na utakmici, pa je i isključen.

Osim što je za Inkooma ovo bio šok, ni fudbaleru koji je trebao ući umjesto njega u igru ništa nije bilo jasno, ali se, svejedno, morao vratiti na klupu za rezervne igrače.

Lee Todd, 2000. godina

Ovo nevjerovatno isključenje se dogodilo na utakmici tzv. Nedjeljne lige u Engleskoj. 

Susret između Cross Farm Park Celtica i Taunton East Reach Wanderersa je tek trebao početi, a Celtic je ostao bez jednog igrača.

Naime, napadač domaće ekipe Lee Todd je, očigledno, bio mahmuran nakon noćnog izlaska, a kada je sudija označio početak utakmice glasnim zviždukom, Todd mu je rekao: "Je** ti, sudija to je baš bilo glasno". 

Zbog ovog komentara Todd je isključen, a njegov crveni karton će ostati zapamćen kao jedan od najbržih u histroiji fudbala.

Ashley Vickers, 2011. godina

Defanzivac Dorchester Towna Ashley Vickers nije bio zadivljen nakon što je utakmicu njegovog tima prekinuo jedan navijač koji je go utrčao na teren. 

Vickersu je dosadilo čekati na obezbjeđenje, te je odlučio sam oboriti navijača na pod i predati ga pripadnicima osiguranja koji su se nalazili pored terena.

Sudija ga je, međutim, zbog ovog poteza isključio i to zbog "nasilnog ponašanja".

"U nevjerici sam, ne znam šta da kažem. Mislio sam da im činim uslugu", izjavio je nakon isključenja Vickers, a njegov Dorchester je, tada, poražen od Havant & Waterlovillea rezultatom 3:1.

Garry Whyte, 2017. godina

Golman Shettlestona Garry Whyte jednostavno nije mogao odoliti "zovu prirode" na utakmici sa Bon Accordom.

On jednostavno nije mogao izdržati, te je u trenutku dok je lopta bila izvan igre, na drugom kraju terena, odlučio otići iza gola i izvršiti nuždu. 

Ali kada se, nakon mokrenja, odlučio vratiti u igru, sudija mu to nije dozvolio, već mu je odmah pokazao crveni karton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.