Foto: EPA

Pepov prijatelj

Guardiola zna ime novog trenera Bayerna

Njemački velikan Bayern u potrazi je za novim trenerom nakon što je uručen otkaz Carlu Ancelottiju. 

Praktično se iz sata u sat pojavljuju imena koja bi mogla naslijediti italijanskog stručnjaka. Pominju se Julian Nagelsmann, Thomas Tuchel, pa i Louis Van Gaal, međutim niti jedno ime nije potvrđeno. 

Uvijek dobro obaviješteni list Bild piše da su predsjednik kluba Uli Hoeness i nekadašnji trener Pep Guardiola danas u Minhenu imali više satni sastanak na kojem je glavna tema bio novi šef stručnog štaba. 

I sam Heoness je priznao da se sastao Guardiolom, te da mu je otkrio ime novog trenera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Rekao sam mu koga ćemo predstaviti u sljedećim danima i on se složio", otkrio je Hoeness. 

Na osnovu nekoliko stvari list Bild je donio zaključak da se radi o Thomasu Tuchelu. Čak svojevremeno Guardiola je tražio od čelnika Bayerna da ga baš on naslijedi u tom klubu, a nije tajna i da su veliki prijatelji. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.