Foto: EPA

Velšanin nema sreće

Baleov užas nastavljen: 300 dana odsustva i 13. povreda

Midhat Šljivak

Velšanin Gareth Bale propustiće narednih mjesec dana zbog povrede mišića.

Nekada najskuplji fudbaler svijeta povrijedio se u najgorem mogućem trenutku za selekciju Velsa i njega neće biti u duelima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Gruzije i Republike Irske.

Također, nakon obaveza u reprezentaciji propustiće i još nekoliko utakmica u dresu Reala i tako je nastavljen njegov užas što se tiče povreda u redovima ekipe iz Madrida.

Otkako je 2013. godine došao iz Tottenhama u Real, Bale je imao velikih problema s povredama i propustio je ogroman broj utakmica za Kraljeve.

S novom povredom i pauzom od mjesec dana Velšanin će stići do brojke od 300 dana van terena u dresu Reala, a ova povreda mu je čak 13 u timu sa Santiago Bernabeua

Njegovo kompletno tijelo je izranjavano različitim povredama. To je uzrokovalo da njegov učinak u Realu bude znatno slabiji od očekivanog i u više od četiri godine on je nastupio  u 159 utakmica i postigao je 70 golova.

Usprkos brojnim povredama Real je prošle godine produžio ugovor s velškim fudbalerom i on je vezan s ovim timom do juna 2022. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, sve su glasnije špekulacije da bi on već narednog ljeta mogao otići iz tima, a sigurno je da će zbog čestih povreda rukovodstvo kluba itekako razmisliti o njegovoj prodaji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.