Nije još posao sklopljen

Heynckes o klupi Bayerna: Moram analizirati stvari

Nakon što je smijenjen Carlo Ancelotti u njemačkim medijima tema broj jedan je izbor novog trenera Bayerna. 

Sa vođenjem Bayerna se povezuju mnoga zvučna trenerska imena, a ako je vjerovati njemačkim medijima, najbliži tome da dođe na Allianz Arenu je 72-godišnji Jupp Heynckes. 

On je potvrdio da se susreo sa Ulijem Hoenessom, Karl-Heinzom Rummeniggeom i Hasanom Salihamidžićem, no ništa još nije dogovoreno.

"Pitali su me hoću li sjesti na klupu do ljeta 2018. godine. Pričali smo o puno stvari, ali ništa nije dogovoreno. Moram analizirati stvari. Četiri godine nisam u poslu, od mog odlaska sa klupe Bayerna fudbal se nastavio mijenjati", izjavio je Heynckes za Rheinsche Post. 

Heynckes je Bayern vodio od 1987. do 1991. godine, zatim je kratko bio trener 2009. i zadnji put od 2011. do 2013. godine. S Bavarcima je osvojio Ligu prvaka, tri naslova njemačkog prvaka, DFB Pokal i tri puta Superkup.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U trenerskoj karijeri je još vodio Bayer Leverkusen, Borussiju M'Gladbach, Schalke, Athletic Bilbao, Benficu, Real Madrid, Eintracht, Teneriffe... 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.