Foto: EPA

Unicaja najuvjerljivija

Pobjede favorita u ACB ligi

Midhat Šljivak

Favoriti su u drugom kolu ACB lige bili veoma uspješni.

Večer košarkaških uzbuđenja na Pirinejima je otvorio duel Bilbaa i Real Madrida, a Kraljevi su na kraju slavili tešku pobjedu rezultatom 87:80.

Bilbao se ponovo pokazao kao jako nezgodan rival. Držali su Real u šaci sve do posljednje dionice kada je ipak veći kvalitet presudio i Kraljevi su stigli do pobjede.

Anthony Randolph je bio nezaustavljiv u ovom meču i ubacio je 26 poena uz devet skokova, dok je kod domaćeg tima Redivo ubacio 14.

Baskonia je uvjerljivo savladala Estudiantes 94:76. Domaće je do trijumfa vodio Ilmane Dip sa 15 poena, a i svi ostali košarkaši su se upisali u strijelce.

Unicaja je pregazila San Pablo 93:72, a Barcelona je upisala gostijući trijumf kod ekipe Joventuta rezultatom 74:72.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Katalonski tim je do trijumfa vodio Kevin Seraphan sa 14, dok je Rakim Sanders dodao 13 poena.

Kod Unicaje Kulvietis je bio najefikasniji sa 16 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.