Ponovo na klupi njemačkog prvaka

Heynckes: Ne bih se vraćao bilo gdje, ali Bayern je u srcu

Edmir Škorić

Jupp Heynckes danas je imenovan za novog-starog trenera minhenskog Bayerna.

Heynckes je odlučio da prihvati poziv Bavaraca i da pokuša pomoći klubu da izađe iz novonastale rezultatske krize. Njemu je ukazano povjerenje do kraja sezone.

Samo pohvalno su o Heynkesu govorili direktori njemačkog prvaka Karl-Heinz Rummenigge i Hasan Salihamidžić.

"Ne bih se vratio u bilo koji drugi klub na svijetu, ali Bayern je nešto posebno i nalazi se u mom srcu. Želim da Bayern opet bude uspješan, radujem se ovom izazovu", kazao je Heynckes.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Heynckes je s Bayernom 2013. godine osvojo trostruku krunu, a ovaj put će mu također pomagati u stručnom štabu Peter Herman i Herman Gerland.  S tri naslova Bundeslige najtrofejniji je trener Bayerna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.