"Nije humano igrati ovdje"

Ako se Belgijanci žale, šta tek onda Brazilci da kažu?

Endin Čaušević

Reprezentativci Brazila prije nekoliko dana igrali su u gostima protiv Bolivije utakmicu bez golova.

Brazil je već ranije osigurao plasman u Rusiju, pa je ovaj meč bio bez ikakve važnosti za goste. No, ponovo su Brazilci imali dosta kritika na stadion u La Pazu koji se nalazi na čak 3.640 metara nadmorske visine.

Nakon utakmice Brazilci su morali uzeti dodatni kiseonik kako bi se oporavili. Poznato je da je gostovanje u Boliviji noćna mora za igrače koji nisu navikli na toliku nadmorsku visinu. Zbog toga su Bolivijci često znali pobijediti Argentinu, Brazil, Čile, Kolumbiju...

"Jednostavno nije humano igrati u ovakvim uslovima. Teren, visina, lopta, pa sve je očajno. Ipak, i pored ovakvih uslova mi smo zadovoljni kako smo odigrali ovaj meč", rekao je Neymar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.