EPA

Najviše uzastopnih završenih utrka za debitanta

Mladi Ocon izjednačio rekord Maxa Chiltona

Eldar Ganibegović

Vozač Force Indije, Esteban Ocon je jedan od najimpresivnijih mladih vozača Formule 1, a nakon posljednje utrke koja je održana u Japanu, talentovani Ocon je izjednačio rekord Maxa Chiltona.

Naime, na Velikoj nagradi Japana, Esteban je izjednačio rekord Maxa Chiltona sa najviše završenih utrka u nizu kao debitant u F1, pa je tako stigao do brojke 25.

To je impresivno time više jer je Ocon, za razliku od Chiltona, vrlo često bio u dvobojima, a nerijetko i sa svojim timskim kolegom Sergiom Perezom. Ono što je također zanimljivo da je Ocon samo jednom završio izvan bodova i to u Monaku.

Da bi po ovome parametru postao rekorder, mladi vozač Force Indije trebao bi završiti još osam utrka, tebi se tako izjednačio sa Nickom Heidfeldom, kojem je to uspjelo čak 33 puta. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.