Žele mladog golmana Bilbaa

Real Madrid dovodi konkurenciju Keyloru Navasu?

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez u posljednje vrijeme sve češće razmišlja o golmanskim opcijama. 

Real Madrid na golu ima jednog od najboljih čuvara mreže današnjice Keylora Navasa, a njegova rezerva je nekadašnji golman Espanyjoola Kiko Casilla. Obzirom da oba golmana imaju preko 30 godina, Perez želi pojačati konkurenciju na golu nekim mlađim čuvarom mreže, a to bi mogao biti trenutni golman Athletic Bilbaa Kepa Arrizabalaga. 

Radi se o golmanu koji ima samo 23 godine, a koji je trenutno prvi čuvar mreže svog kluba i veoma je talentovan. Njegov ugovor sa Bilbaom ističe narednog ljeta, a trenutno se vode česti pregovori oko produženja istog. Tu situaciju prati Real Madrid koji je spreman, ukoliko ne dođe do dogovora između dvije strane, da brzo uskoči i besplatno dovede ovog golmana. 

Za sada nije poznato da li bi to značilo i kraj za Casillu na poziciji rezervog golmana Reala, ali vjerovatno ne bi bilo potrebe da Madriđani u tom slučaju imaju čak tri vrhunska golmana. 

Podsjetimo, Keylor Navas je trenutno prvi izbor na golu Reala i vjerovatno ćemo ga na tom mjestu još dugo gledati, ukoliko Perezu ponovo ne sine ideja da dovede Davida De Geu. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.