Trijumf ekipe sa Pecare

Široki sjajnom igrom do tri boda u Krupi

Midhat Šljivak

Sjajan meč u 11. kolu Premijer lige BiH odigrali su Krupa i Široki, a na kraju su gosti sa Pecare odnijeli sva tri boda (1:2).

Fantastično prvo poluvrijeme viđeno je u Krupi. Igralo se otvoreno sa obje strane i to je donijelo rezultat.

Domaći su bolje otvorili meč. Prijetili su već u prvoj minuti preko Marjanovića, da bi u 14. minuti Krupa stigla do vodstva. Nakon kornera Aleksandar Vukotić je najviši u skoku i pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Radost izabranika Slobodana Starčevića nije trajala dugo. Samo četiri minute kasnije gosti preko Kožula dolaze do poravnanja i izjednačenja rezultata na 1:1.

I nakon dva gola igralo se otvoreno. Timovi su imali periode igre u kojima su bili bolji, a Široki je do potpunog preokreta stigao u 38. minuti. Lijepu akciju je završio Dino Ćorić za prednost gostiju od 1:2.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, da bi u nastavak meča domaći ušli nešto aktivnije.  Međutim, fantastičnom igrom u defanzivi gosti su spriječili domaće fudbalere da kreiraju pravu šansu pred golom.

Nije Krupa do kraja uspjela da probije bedem Širokog. Ostalo je 1:2 za goste, koji su došli do trijumfa u ovom duelu.

Premijer liga BiH, 11. kolo:

Krupa - Široki 1:2 (Vukotić 14' / Kožul 18', D.Ćorić 38')

KRUPA: Kutić, Jašarević, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Savić, Aleksić, Milanović, Marjanović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ŠIROKI: Bilobrk, Kožul, Matić, Barišić, D.Čorić, Čabraja, Ćorluka, Menalo, Lončar, Bralić, Marković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.