Novi pravilnik u klubu

Pohlepa na vrhuncu: Turski klub zarađuje na - djeci

Turski prvoligaš Antalyaspor veliku pažnju javnosti privukao je zvučnim ovoljetnim transferima. 

Već dvije sezone dres Antalyaspora nosi Samuel Eto'o, a kako su ovog ljeta u svoje redove uspjeli dovesti još Samira Nasrija, Jeremyja Meneza i Johana Djouroua, čelnici kluba odlučili su da izlazak na teren sa takvim zvijezdama ne može biti besplatan za djecu. 

Tako su u Antalyasporu usvojili novi pravilnik na osnovu kojeg će podebljati prihode preko leđa roditelja svojih najmlađih navijača. Naime, dvije minute stajanja s jednom od zvijezda Antaylaspora u duelima sa velikom četvorkom (Galatasaray, Bešiktaš, Fenerbahče, Trabzonspor) koštat će 350 lira (158 KM), dok će za utakmice sa, primjerice, Kasimpašom biti jeftinije.

Ovakav način zarade nije naišao na dobre reakcije u turskoj javnosti. Svi su složni u tome da nije u redu da Antalyaspor zarađuje preko najmlađih navijača. I najnevinijih. 

Da stvar bude gora, Antalyaspor se unatoč silnim zvijezdama u timu nalazi na pretposljednjoj poziciji u Superligi sa šest osvojenih bodova u osam kola. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.