Foto: EPA

Bundesliga

Borussia prokockala 2:0. Bayer silan u M'gladbachu

E. Škorić

U danas odigrana četiri susreta 9. kola njemačke Bundeslige postignuto je 14 pogodaka.

Najefikasniji je bio duel Borussije Moenchengladbacha i Bayera, a gosti iz Leverkusena su odigrali fantastično i slavili s 5:1.

Bolje je u utakmicu krenula Borussia, povela je preko Johnsona u sedmoj minuti, no prestala je da igra nakon što se vratila sa odmora. Bayer je u nastavku zabio čak pet golova, a strijelci su bili Bender, Bailey, Brandt, Volland i Pohjanpalo.

Leipzig je golom Sabitzera s 1:0 savladao Stuttgart, a za goste je od 10. minute igrao Dženis Burnić, potencijalni mladi bh. reprezentativac.

Nakon ove pobjede Leipzig je drugoplasirani s 19 bodova, dok je Borussia prva sa 20 bodova. 

Dortmundski tim je u Frankfurtu na teškom gostovanju odigrao 2:2 s Eintrachtom. Sahin i Philipp su pogađali za goste, koji nisu iskoristili 2:0 vodstvo. Haller s penala i Wolf na asistenciju mladog Mijata Gaćinovića obezbijedili su bod domaćem timu.

Bundesliga, 9. kolo:

Augsburg - Hannover 1:2 (Gregoritsch 33/ Fulkrug 77)

Borussia M. - Bayer 1:5 (Johnson 7/ Bender 48, Bailey 59, Brandt 61, Volland 69, Pohjanpalo 81)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

E. Frankfurt - Borussia D. 2:2 (Haller 64, Wolf 68/ Sahin 19, Philipp 57)

Leipzig - Stuttgart 1:0 (Sabitzer 23)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.