Španska La Liga, 9. kolo

Real rutinski protiv Eibara, Ronaldo ponovo bez gola

Real Madrid je opravdao ulogu favorita večeras protiv Eibara te je slavio pobjedu sa 3:0 u okviru 9. kola španske La Lige. 

Domaći su naravno bili veliki favoriti na današnjem susretu i slavili su sigurnu pobjedu. Oni su poveli pogotkom (autogolom) Oliveire u 18. minuti susreta. Do povećanja prednosti stigli su deset minuta kasnije kada je Marco Asensio pogodio nakon asistencije Isca. To je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. 

U nastavku Real je igrao mnogo opuštenije i postigao je još jedan pogodak. Bilo je to u 82. minuti kada je asistent bio Karim Benzema, a strijelac Marcelo. To je bio i konačan rezultat susreta. 

Zanimljivo da Portugalac Cristiano Ronaldo ponovo nije uspio da se upiše u strijelce u La Ligi te je ostao na samo jednom golu ove sezone. 

Real se nakon ove pobjede vratio na 3. mjesto sa 20 osvojenih bodova, odnosno pet manje od Barce i jedan manje od Valencije. S druge strane, Eibar je ostao na 16. poziciji sa sedam bodova nakon devet odigranih mečeva. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Španska La Liga:

Real Madrid-Eibar 3:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.