Foto: Redžep Kadrić

Pokazao se kao pojačanje

Mujagić opravdao dolazak: Mijenjao bih gol za pobjedu

Mladost iz Doboja kod Kaknja u Abidu Mujagiću dobila je veliko pojačanje. Nakon golova protiv Radnika i Čelika, Mujagić je u proteklom kolu zabio i Vitezu, ovaj put preciznim šutem sa 20 metara i tako pokazao još dio arsenala kojim raspolaže. 

U prvih pet kola Mujagić nije pretjerao dobijao šansu, međutim to ga nije pokolebalo. Radio je i strpljivo čekao svoju šansu koju je kasnije i dobio. Mulalićevo povjerenje se reflektiralo na Mujagićevu igru - samopouzdanje je sve više raslo, a uloga ovog 24-godišnjeg ofanzivca u rezultatima bivala je sve veća. 

"Svaki gol i dobra partija svakom igraču mnogo znači. Samopouzdanje je veće, kao i motiv za dalji rad. U prošlom kolu sam zabio Vitezu, ali ostaje žal što u tom meču nismo uspjeli sačuvati prednost i doći do tri boda. Ovako već gol gubi na vrijednosti i, da mogu, rado bih ga zamijenio za tri boda", govori Mujagić za SportSport.ba. 

Mujagić je ove sezone nastupio u ukupno osam ligaških utakmica. U onih pet u kojima je bio starter postigao je tri pogotka i upisao dvije asistencije, što je svakako sjajan učinak za igrača koji nije klasični napadač. 

"Svojim igrama u dosadašnjem dijelu sezone mogu da budem zadovoljan, ali moja je možda mana što sam previše samokritičan. Uvijek želim bolje i smatram da to mogu. Na svakoj utakmici ću kao i do sada davati svoj maksimum i uvjeren sam da sa takvim radom rezultat neće izostati", govori Mujagić, te se osvrće na svoj dolazak u tim iz Kaknja:

"Kada sam završio sa Interom iz Zaprešića postojale su još neke opcije, ali na kraju mogu samo Bogu zahvaliti što me je put odveo u Mladost. Na dolazak ovdje gledam kao pravi potez u karijeri. To je jedna odlična i zdrava sredina za rad. Ljudi u klubu na čelu sa predsjednikom Mušijom su korektni, sklopili su dobru ekipu i klub koji je cijenjen i o kojem se priča." 

Osvrnuo se Mujagić i na rad sa trenerom Edisom Mulalićem. 

"Treninzi pod palicom Mulalića su jako dobri. Šef radi na profesionalnom nivou i od svih nas traži maksimum, želeći iz svakog da izvuče sav potencijal. Pravi način za napredovanje. Njegova srčanost, karakter i želja da pomogne igračima je ono što ga razlikuje od ostalih. Nadam se da će nas i rezultati služiti, te da ćemo izboriti Ligu za prvaka." 

Narednu utakmicu Mladost će odigrati sutra protiv Željezničara u okviru osmine finala BiH. 

"Čeka nas teška utakmica, ali ako budemo na nivou i ako svi budu dali maksimum, možemo se nadati prolasku. Već smo pokazali da imamo kvalitet i da možemo pobijediti svakoga", podvukao je Mujagić na kraju razgovora. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prve nogometne korake Mujagić je napravio u Radniku iz Hadžića, iz kojeg je kao klinac otišao u Češku, gdje je do 2015. godine igrao za Teplice, Banik Most, Usti nad Labem, Roudnice nad Labem i Kolin. Prije nego što je došao u Mladost još je igrao za Goražde, Zvijezdu i zaprešićki Inter. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.