Greška Tirića ostavila Vitez bez tri boda

Premijer liga, 12. kolo

Greška Tirića ostavila Vitez bez tri boda

M. Šljivak

Fudbaleri Viteza i Mladosti remizirali su (2:2) u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

Oba tima su dosta ofanzivno ušla u meč, a velike šanse je propustio domaći tim preko Zukića i Peke. Ipak, obojici je sjajne pokušaje skinuo golman Mladosti Velić zaista odličnim intervencijama.

Potom je uslijedio period mirne utakmice. Vitez je bio konkretniji, ali u 35. minuti meča gosti dolaze do vodstva. Pogodio je Abid Mujagić za prednost od 0:1.

Do kraja prvog poluvremena Vitez je pokušao još jednom preko Zukića. Ipak, nisu uspjeli doći do gola i na odmor se otišlo vodstvom tima iz Doboj Kaknja od 0:1.

Vitez u tim trenucima nije uspijevao da stvoru šansu za gol pred golom Mladosti koja je u 60. minuti mogla doći i do drugog gola. Imali su tri jako dobre šanse u samo desetak sekundi, pogodili su i stativu, ali je promjene rezultata nije bilo.

Ipak, u 70. minuti pritisak domaćeg tima se isplatio. Lijepu akciji i asistenciju Karića u pogodak pretvara Seid Zukić za izjednačenje rezultata na 1:1. 

Samo četiri minute kasnije Vitez stiže do preokreta. Prekrasan pogodak postigao je rezervista Bojo za prednost domaćih od 2:1.

Gosti su do boda došli u 86. minuti. Poigravanje golmana Tirića kaznio je Isaković za konačnih 2:2.

Premijer liga BiH, 12. kolo:

Vitez - Mladost 2:2 (Zukić 70', Bojo 74' / Mujagić 35', Isaković 86')

VITEZ: Tirić, Brekalo, Tipurić, Stanić, Zukić, Karić, Đerić, Šantić, Novak, Peko, Vuković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

MLADOST: Velić, Arežina, Lazić, Šećerović, Hiroš, Regoje, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić, Isaković.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi