Šarmantna priča iz Engleske

Dječak našao pet funti i poklonio ih junaku Huddersfielda

M. Šljivak

Ekipa Huddersfield Towna prva je ove sezone pobijedila Manchester United.

Tokom vikenda ovaj tim je slavio sa 2:1 protiv jednog od najvećih timova svijeta, a golove su postigli Aaron Mooy i Laurent Depoitre.

Veoma šarmantna priča dešava se nakon ove pobjede. Dječak Adam svjedočio je pobjedi svog voljenog tima nad Unitedom, a na stadionu je tokom utakmice našao novčanicu od pet funti.

Nije želio da zadrži  novac već je direktoru kluba Seanu Jarvisu poslao pismo u kojem od njega traži da ovaj novac bude dodijeljen strijelcu gola Aaronu Mooyu kao nagrada za nastup.

"Bio sam na utakmici Huddersfielda i Manchester Uniteda. Našao sam novčanicu od pet funti na stadionu i dao sam je ocu jer ne želimo zadržati nešto što nije naše. Možete li zamoliti menadžera Wagnera da novac preda Aronu Mooyu jer je odigrao dobar meč i postigao je gol. Novac je u koverti", napisao je mladi navijač.

Jarvis je postavio fotografiju pisma na Twitter. Adam je postao glavna tema u Huddersfieldu, a uskoro bi mogao upoznati i Aarona Mooya, koji je iskazao želju da se vidi sa mladim navijačem.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.