Zbog loših rezultata

Rangers uručio otkaz Caixinhi

Portugalski stručnjak Pedro Caixinha (47) od sinoć više nije menadžer Glasgow Rangersa.

Škotski velikan uručio je otkaz dosadašnjem treneru nakon remija 1:1 sa Kilmarnockom, a kao razlog su navedeni razočaravajući rezultati koje je klub iz Glasgowa pravio pod njegovim vodstvom.

Nakon dugogodišnje agonije, Rangers se prošle godine vratio u škotski Premiership i izborio je nastup u Evropskoj ligi, gdje je doživio vjerovatno najveću sramotu u bogatoj klupskoj historiji eliminacijom od Progressa iz Luksemburga. Caixinha je preživio čak i taj debakl, ali je Rangers nastavio sa lošim rezultatima i u novoj sezoni pa u klubu sa Ibroxa nisu imali drugog izbora nego da ga smijene.

Pedro Caixinha je kao trener vodio Rangerse na 27 utakmica i ubilježio je samo 14 pobjeda, što je premalo za klub takvog renomea.

Dok ne imenuju stalnog trenera, na klupu Rangersa će sjesti trener U-20 ekipe Graeme Murty.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.