Osnovni sud donio odluku

Partizanu oduzimaju stadion?

Midhat Šljivak

Beogradski velikan FK Partizan mogao bi ostati bez stadiona u Humskoj kojeg decenijama unazad koriste za odigravanje utakmica.

Osnovni sud u Beogradu donio je presudu po kojoj osporava pravo FK Partizan da upravlja stadionom i vrlo bi se lako moglo desiti da crno-bijeli ostanu bez prava za nastupe na ovom terenu.

Vlasništvno nad stadionom Partizana predalo bi se Ministarstvu odbrane republike Srbije, koje sada ima pravo na upravljanje stadionom u Humskoj.

Nakon odluke Osnovnog suda, rukovodstvo beogradskog tima je uputilo žalbu na presudu i na kraju će konačnu odluku donijeti Apelacioni sud.

Prethodno se stadion FK Partizan nazivao stadion JNA, ali kako rukovodstvo vojske nikome nije ustupilo prava na korišćenje, stadion je na kraju dodijeljen Partizanu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.