Zvezda i Partizan sigurno do osmine finala

Kup Srbije

Zvezda i Partizan sigurno do osmine finala

U srijedu je odigrano posljednjih pet utakmica 1/16 finala Kupa Srbije u kojem su pobjede ostvarile ekipe od kojih se to i očekivalo.

U centru pažnje su bila dva beogradska kluba, koja su se s lakoćom obračunali sa svojim protivnicima. Crvena zvezda je na svom terenu pobijedila Dinamo iz Vranja sa 5:0, dok je Partizan u gostima savladao Rtanj sa 3:0.

Zvezda je na Marakani, koja je bila slabo ispunjena, povela u 25. minuti golom Adžića, da bi u posljednjim minutama riješila pitanje pobjednika. Prvo je Pešić u 44. minuti povisio na 2:0, da bi u prvoj minuti nadoknade prvog dijela Adžić svojim novim donio Zvezdi 3:0.

Danas sjajni Adžić je u 60. minuti kompletirao svoj hat-trick, da bi u 76. Srnić zabio za kočanih 5:0 i plasman Zvezde u osminu finala Kupa Srbije.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan je na gostovanju u Boljevcu poveo golom Tawambe u 35. minuti, da bi u finišu utakmice sa dva gola završio posao. Jevtović je u 70. pogodio za 2:0 iz penala, da bi Ožegović u 86. minuti postavio konačnih 3:0.

Napredak je kao gost savladao Bežaniju rezultatom 1:0, dok je Borac također u gostima bio bolji od Slobode sa 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti