Wilder poručio Joshui

"Ja ću dominirati teškom kategorijom"

Midhat Šljivak

WBC prvak teške kategorije Deontay Wilder poslao je jasnu poruku Anthonyju Joshui kako je on trenutno broj jedan u svijetu.

Amerikanac će sutra da brani naslov prvaka protiv Kanađanina Bermanea Stivernea i imaće šansu da dođe do 39 pobjede u karijeri (38-0).

Ipak, pred sutrašnji meč Wilder je više spominjao naredne borbe. Uvjeren je kako će sutra protivnika lagano dobiti i  najavio je dominaciju u teškoj kategoriji.

"Ovo je bio dug put za mene. Imao sam uspone i padove, ali sve me je to dovelo do ovog što sam sad. Sve što sam ikada želio je da dokažem svijetu da sam najbolji. Ja sam najopakiji, najjači i nema boksera koji me se ne plaši. Moj rekord dovoljno govori", rekao je Wilder, te je poslao poruku Anthonyju Joshui.

"Pojas prvaka ću zadržati, a zatim ću pokoriti kompletnu tešku kategoriju. Biću apsolutni prvak svijeta", istakao je Joshua.

Naravno, najavio je da će nokautirati Stivernea, jedinog čovjeka u 38 borbi koji mu je ostao na nogama u svih 12 rundi. Nakon ove borbe Wilder će vjerovatno u ring sa nekim od šampiona, a u 2018. godini moguć je obračun kojeg svi čekaju, duel sa Anthonyjem Joshuom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.