HNL, 12. kolo

Haris Redžepi srušio Hajduk

Edmir Škorić

Bivši igrač FK Željezničara, Haris Redžepi, presudio je Hajduku i našim reprezentativcima Senijadu Ibričiću te Borisu Pandži.

U susretu najugodnijeg i najneugodnijeg iznenađenja slavilo je ono najugodnije - Karlovac. Hajduk za kojeg su od prve minute zaigrali Pandža i Ibričić poražen je po peti put u prvenstvu. Splićane je potopio mladi Haris Redžepi, mladi bosanskohercegovački napadač koji je ranije nastupao za FK Željezničar. Redžepiju je ovo peta utakmica i prvi pogodak u dresu Karlovca. Večeras loši Senijad Ibričić zamijenjen je Florinom Cernatom u 70. minuti. Strijelac Redžepi napustio je teren u 80. minuti uz ovacije domaćih navijača.

Zadar i Rijeka su remizirali na Stanovima. Poveli su Riječani golom Dalovića već u 7. minuti, da bi gol Tadejevića iz 50. minute donio konačnih 1:1. Osijek je na svom Gradskom vrtu ponizio zagrebačku Lokomotivu. Knežević, Jugović i Nikšić pogađali su za Osijek u 3:0 pobjedi.

U nešto ranije odigranoj utakmici Croatia Sesvete remizirala je sa Varteksom. Varaždinci su imali 0:2 nakon sat vremena igre golovima Mujanovića i Mumleka. Jagačić je potom zaradio crveni u dresu Varteksa, a to je bilo dovoljno da Croatija do kraja poravna. Pokrajčić je smanjio u 67. minuti, a iskusni Jasmin Agić dvije minute prije kraja postavio konačnih 2:2.

Zagreb je u gostima kod Međimurja poražen u golijadi. Dva gola Golubovića i jedan Plantića donijeli su domaćim navijačima sigurno vodstvo od 3:0. Piskor je u 83. smanjio za Pjesnike, da bi Kovač u 89. minuti povisio na 4:1. Drugi pogodak za goste iz Zagreba postiže Davor Vugrinec u 91. minuti.

HNL, 12. kolo
Istra - Šibenik 1:2
Croatia S. - Varteks 2:2
Karlovac - Hajduk Split 1:0
Međimurje - Zagreb 4:2
Osijek - Lokomotiva 3:0
Zadar - Rijeka 1:1
Dinamo - Cibalia (sutra)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.