Foto: SportSport.ba

Junak u pobjedi Mladosti

Mujagić opet zabija: Svaki trud se kad-tad isplati

Nogometaši Mladosti došli su do šeste pobjede u novoj sezoni BHT Premijer ligi BiH.  U okviru 14. kola 'crveni' su domaćem terenu pobijedili banjalučki Borac sa 2:1, a ključna figura bio je Abid Mujagić koji je postigao dva gola. 

Mujagić je posljednjih mjeseci ponajbolji igrač Mladosti. Zahvalni ofanzivac je u Kakanj stigao ljetos na mala vrata, a u međuvremenu postao je važna karika u svim vizijama Edisa Mulalića i lokomotiva koja vuče Kakanjce prema gornjem dijelu tabele. 

"Odigrali smo jednu kompletnu utakmicu. Kreirali smo šanse, bili opasniji i na kraju, sve u svemu, zasluženo smo pobijedili. Danas je presudilo to što smo igrali kao pravi tim, svi su dali sve od sebe i to nam se isplatilo. Na ovome nećemo stati, možemo biti još bolji", prokomentarisao je Mujagić susret za SportSport.ba. 

U dosad sedam odigranih utakmica u kojima je bio starter Mujagić je postigao pet pogodaka. 

"Da, ide mi dobro u posljednje vrijeme, otvorilo se. Ne mogu se požaliti. Kada naporno radite i trudite se, kad-tad će doći nagrada. Na meni je da nastavim ovako, osjećam da mogu dati još više, ali prije svega cilj mi je da pomognem svom klubu."

Ciljevi Mladosti u ovoj sezoni su jasni. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi želimo sezoni završiti među najboljih šest klubova i igrati tu Ligu za prvaka. Ako budemo ovako igrali i davali svoj maksimum, u to uopšte ne sumnjam", riječi su Mujagića koji je prije Mladosti nosio dres Intera iz Zaprešića. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.