Arežina iznio svoju stranu priče oko crvenog kartona

Član Mladosti DK. za SportSport.ba

Arežina iznio svoju stranu priče oko crvenog kartona

Samir Mlaćo

Mladost iz Doboja kod Kaknja u današnjem meču protiv Željezničara (0:2) osim tri boda ostala je i bez Filipa Arežine koji će zbog crvenog kartona propustiti meč narednog kola protiv banjalučkog Borca.

Arežina je na Grbavici zaradio dva žuta kartona, odnosno crveni karton, a u delegatskom izvještaju navedeno da je to glavni sudija Goran Paradžik oba puta učinio zbog prigovora sjajnog vezista Dobojlija.

Arežina se javio za SportSport.ba i iznio svoju stranu priče o isključenju i odlukama Gorana Paradžika.

"Prvi karton sam dobio kada nije sviran faul na na mom saigraču Dilaveru i svi smo tada protestovali. To je hajmo reći i uredu. Kod druge situacije se vidi na snimku sve, naš igrač Metalsi je  napravio faul, ja sam rekao   faul je,  izvedite ga, a Paradžik je došao  i dao mi žuti karton. Nisam rekao nijednu riječ", kaže Arežina za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odluka sudije iz Ljubuškog iz više je razloga za Arežinu je nejasna.

"Kada mi je dao crveni karton pitao sam sam ga zašto, a on je rekao da je to zbog namjere da udarim protivničkog igrača laktom. Kada sam odlazio prema svlačionici naš pomoćni trener je pitao četvrtog sudiju zbog čega, on reče da mu je Paradžik javio zbog namjere udaranja laktom. U zapisniku stoji da su oba žuta kartona zbog prigovora, šta dalje da kažem", dodao je Arežina.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi