Liga BiH za žene, 3. kolo

RMU Banovići deklasirali Rudar Sport

M. Šljivak

Košarkašice RMU Banovići deklasirale su Rudar Sport 80:56 u susretu 3. kola Lige BiH za žene.

Samo u prvih 10 minuta ovog meča gošće iz Ugljevika su bile konkurentne. Čak su ovaj dio igre dobile sa 19:20, ali je već u drugoj dionici potvrđeno da su domaće košarkašice mnogo bolji tim.

Drugi period donosi zaista sjajnu igru Banović. Ovaj dio igre su riješile u svoju korist sa 27:6 i na odmor su otišle sa uvjerljivom prednošću od 20 poena razlike, 46:26.

Nastavak također donosi bolju igru domaćeg tima. Ipak, RMU nije previše jurišao, ali su razliku ipak uspjele da povećaju na konačnih plus 24.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Emina Demirović sa 23 poena i 15 skokova, dok je kod Rudara Nataša Filipović meč završila sa 19 poena i 11 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.