Foto: EPA

Nevjerovatna statistika Ronalda i Messija

Ronaldu bolje da ne čita Twitter: Najbolji dokaz loše forme

Endin Čaušević

Najbolji fudbaleri svijeta u ovoj godini po izbori FIFA-e, Cristiano Ronaldo, nije baš na najbolji način ušao u novu sezonu s Real Madridom.

Ronaldo iza sebe ima sjajnu sezonu s Kraljevima s kojima je odbranio trofej Lige prvaka, te je postao prvak Španije. Međutim, portugalski igrač igra očajno u novoj sezoni, posebno u La Ligi. Naime, nakon 11 odigranih kola Ronaldo na svom kontu ima samo jedan postignut gol što je zaista nevjerovatno.

Naravno, ovo se najviše sviđa pristalicama Lionela Messija koji s druge strane rešeta mreže protivnika. U kako lošoj formi se nalazi Ronaldo najbolje govori statistika da Messi može promašiti narednih 507 šuteva i svejedno bi imao procenat efikasnosti kao što trenutno ima Ronaldo (2,08%).

Mnogi smatraju da je Ronaldo glanvi favorit za osvajanje Zlatne lopte u januaru naredne godine. Međutim, ako se nastavi ova loša forma Portugalca ne bi bilo iznenađenje da ipak ostane bez ove prestižne nagrade koju toliko želi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.